Arabada EGR İptal Edilirse Ne Olur?

EGR, Egzoz Gazı Devridaimi anlamına gelir. Bu, arabanın egzoz gazlarındaki kirlilik miktarını azaltmaya yardımcı olan bir sistemdir. EGR iptali, EGR'yi iptal eden ve aracın performansını etkileyen bir sistemdir. Öte yandan emisyon miktarını azaltacağı için daha çok çevre kirliliğine neden olur. Peki EGR bozuk olursa ne olur? EGR, bir motorun egzoz gazı devridaim valfidir. Bu vananın temel amacı, atmosfere kaçan zararlı emisyonların olasılığını azaltmak için egzoz gazını tekrar motora devridaim etmektir. EGR valfi ayrıca “EGR valfi”, “EGR valf aktüatörü” ve “EGR valf kontrol ünitesi” olarak da adlandırılır.

Egr iptal edilirse araç muayeneden geçer mi?

egr iptalinin araç muayenesi ile alakalı bir durumu yoktur. muayene sırasında araçta egr varmı yada yokmu diye bir kontrol söz konusu degildir. muayene sırasında personeller sadece aracınızın egzoz pulu varmı diye kontrol ederler. eger gerekli emisyon degerlerinden geçip egzoz muayenesini tamamlayabildiyseniz normal muayenede hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

Egr iptali neden sıkıntı olmuyor ?

Euro kanunlarını duymuşsunuzdur. bu avrupa birliği emisyon kanunlarıdır. türkiyede avrupa birliğine kayıtlı olmadığı için emisyon degerleri ile alakalı bir çalışma yapılmamıştır. avrupaya göre bizim araçlarımızın emisyon değerleri çok daha fazla olabilir ve sıkıntı yaşanmaz. tabiki bununda bi limiti vardır. fakat egr iptal oldu diye sağlam bir aracın emisyon değerleri türkiye limitlerini aşmaz.

 

Arabada EGR İptal Edilirse Ne Olur?
Bloga dön